Piping

Is het roestvrijstalen leidingwerk van uw productiebedrijf aan vernieuwing toe? Wilt u de productiecapaciteit van uw installatie verhogen? Of ziet u het groter en sluit u een volledig nieuwe installatie aan? Wat u ook doet, Inpico helpt u graag!

Inpico is gespecialiseerd in roestvrijstalen pipingwerken volgens strenge hygiënische normen. Dit doen we voor de uitgebreide voedingsindustrie, maar ook voor de lichte chemie. We werken volgens opgegeven plannen van de klant of doen zelf de detailengineering van de piping. Indien nodig sluiten we de nodige of gevraagde componenten (kleppen, pompen, afsluiters, etc) aan. De voorbereidingen van het pipingwerk worden meestal in ons atelier uitgevoerd, waarna de aansluitingen op locatie gebeuren.

Het laswerk wordt uitgevoerd door onze eigen gecertificeerde lassers volgens geaccrediteerde lasprocedures en opgevolgd door onze internationale lasingenieur. Controle van de lassen kan, indien gewenst, gebeuren via X-ray of met onze eigen endoscopieapparatuur. Laskwaliteit wordt u dus gegarandeerd!

Het lassen van rvs-buizen doen we voornamelijk volgens het TIG-procedé, zowel manueel als orbitaal. Verder installeren we ook de staal en kunststof leidingwerk in een globaal project met rvs piping. Denk hierbij aan leidingen in staal, aluminium of in PVC, PVDF…

Naast het pure leidingwerk staan wij ook in voor de realisatie van koppelborden of manifolds, dewelke verschillende leidingen met elkaar verbinden.

Heeft u een uitdagend Piping-project voor ogen?
Contacteer ons en we kijken met plezier wat we voor jou kunnen betekenen.
Contacteer ons