Voeding

Inpico is voornamelijk actief binnen de voedings- en drankensector. De voedingssector kan onderverdeeld worden in 3 domeinen: zuivel, chocolade en additieven. Voor elk van deze domeinen voeren we zowel proces-, piping- als constructiewerken uit. We zijn dan ook vertrouwd met de strenge hygiënische normen die gelden binnen deze sector.

Met deze strenge EHEDG-normen moeten we niet alleen tijdens het ontwerp, maar ook tijdens de uitvoering rekening mee houden. Inpico’s sterkte schuilt in het koppelen van de theoretische kennis van de EHEDG-normen met de praktische uitvoering.

Heb je vragen over onze diensten binnen de voedingssector?
Contacteer ons en we kijken met plezier wat we voor jou kunnen betekenen.
Contacteer ons

Zuivel

In de zuivelindustrie hielpen we reeds verschillende klanten verder. Niet enkel zuivere pipingprojecten, maar ook menginstallaties voor poedervloeistoffen die op maat van de klant gebouwd worden behoren tot ons repertoire.

Business case: Voor een van onze klanten uit de zuivelindustrie installeerden we een kiepinstallatie voor IBC containers. De kiepinstallatie geeft onze klant de mogelijkheid om IBC-containers volledig te legen. Op de kiepinstallatie werden kleppen aangesloten om het product gedoseerd te mengen.

Heb je een gelijkaardige installatie in gedachten? Wil je graag iets anders? Heb je nog vragen? Contacteer ons en wij helpen je met plezier verder.

Contacteer ons

Chocolade

Als specialist in dubbelwandig leidingwerk heeft Inpico al een aantal projecten gerealiseerd in de chocolade-industrie. Vanuit ons zelfontworpen systeem voor dubbelwandige piping hebben we de mogelijkheid om de totale integratie van tanks en machines te realiseren binnen de chocoladesector. Temperatuurcontrole is namelijk zeer belangrijk bij het verwerken van chocolade en laat net dat één van de toepassingen van dubbelwandige piping zijn. Het product in de binnenste buis, zijnde gesmolten chocolade, moet op een bepaalde temperatuur gehouden worden want anders stolt de chocolade. Om de binnenste buis warm genoeg te houden, wordt er warm water door de buitenste buis gestuurd. Hierdoor blijft de chocolade vloeibaar en kan ze vlot verwerkt worden.

Interesse in dubbelwandige piping? Vragen? Contacteer ons en we helpen u met veel plezier verder!

Contacteer ons

Additieven

De additievenmarkt binnen de voedingsindustrie is een zeer diverse markt. Binnen deze sector hebben we ervaring met bijvoorbeeld menginstallaties voor poedervloeistof met verschillende mengprincipes: zowel mixen in een tank als mixen in een circulatieloop kwamen binnen deze sector reeds aan bod.

Gekoppeld aan de productie-installatie ontwerpt Inpico ook vaak reinigingsinstallaties. De automatisatie van de CIP (Cleaning in Place) varieert naargelang de eisen van de klant. Een CIP-installatie wordt gebruikt voor de reiniging van de productinstallatie.

Vragen? Interesse? Contacteer ons en we kijken met plezier wat we voor jou kunnen betekenen.

Contacteer ons